Cake pops maken

Zelf cake pops maken

Cake pops zijn leuk voor thuis of als traktatie op school. Je kan ze kopen, maar zelf cake pops maken is veel leuker en helemaal niet moeilijk. Je hebt cakeballetjes, stokjes, chocolade en eetbare versieringen nodig. Cupcakelover Liesbet maakt deze cakepops voor alle kinderfeestjes die ze doet, omdat kids het gewoon geweldig vinden!

cake pops

Cake pops maken: de cakeballetjes

cake pops makenJe kan cake pops maken door een gewone cake te nemen en die te verkruimelen. De kruimels meng je dan met botercrème. Van deze massa draai je balletjes die je gaat gebruiken om je cake pops te maken. Er zijn ook cake pop machines op de markt, hiermee bak je van beslag meteen ronde balletjes.

Het versieren van je cake pops

Om van je cake balletjes echte cake pops te maken heb je gesmolten chocolade nodig. Doop je stokje in de chocola en steek het daarna in je cakeballetje. Laat de chocola goed stollen. Daarna haal je het hele bolletje ook door de chocolade.

Laat overtollige chocola eraf lopen terwijl je de cake pop langzaam draait, zo komt er een mooie gladde laag op je cake pop.

Zolang deze nog nat is kan je hem versieren met wat je maar wil. Door de natte chocolade zal je versiering vastplakken en netjes blijven zitten als de chocola opgedroogd is.

Leave a Comment