Chocolade cake maken

Wat heb je nodig?

Om chocolade cake te maken heb je 375 gram bloem, 400 gram poedersuiker, 450 milliliter water en 100 milliliter plantaardige olie nodig. Ook 1 eetlepel baksoda, 4 eetlepels cacaopoeder, 2 eetlepels ciderazijn en 3 theelepels vanille-extract zijn onmisbaar. Als je kiest voor rauw cacaopoeder is chocolade trouwens helemaal niet zo ongezond, dat wist je niet, hé?

Verder heb je nog een kom nodig om het beslag voor de chocolade cake in te maken en een cakevorm om de cake in te bakken.

prachtige chocolade cake

Wat moet je als voorbereiding doen om chocolade cake te maken?

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de vorm met bloem. Hierna ga je over tot het chocolade cake maken.

chocolade cakeWat moet je precies doen?

Meng in de grote kom de bloem, de suiker, het zout, de baksoda en het cacaopoeder. Maak in het middel van het mengsel een putje en giet daar de overige ingrediënten in. Roer alles nog eens door elkaar en giet de massa dan in de cakevorm. Zet de cakevorm gedurende veertig minuten in de oven.

Met een satéprikker kan je zien of de cake al gaar is. Als de prikker schoon uit de cake komt, is de cake gaar. Kleeft er nog cake aan, dan moet de cake nog even in de oven blijven staan. Chocolade cake maken hoeft dus niet moeilijk te zijn!

Leave a Comment