Tulband cake maken

Hoe maak je een tulbandcake ?

Een tulband cake maken is leuk om te doen.Je kunt er zelf van alles aan toevoegen en zo heb je iedere keer weer een andere soort tulbandcake.

Wat heb je allemaal nodig om een tulband cake te maken.

250 gram boter
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
een mespuntje zout
een tulbandvorm

Dit is de basis voor het cakedeeg nu kun je er zelf nog van alles aan toevoegen om de tulband cake te maken. Om een voorbeeld te geven je kunt er rozijnen Franse vruchtjes gehakte walnoten of bitterkoekjes er aan toevoegen.

Zo maak je de tulband cake

Je begint met de boter suiker en vanillesuiker deze ga je voorzichtig door elkaar scheppen of roeren tot je een beetje romig geheel krijgt daarna doe je er de eieren bij dat doe je stuk voor stuk iedere keer een ei en dan door het romig geheel scheppen.Dan kun je er de bloem bakpoeder en zout bij doen en weer goed doorscheppen dit is je cakebeslag basis. Nu kun je er aan toevoegen wat je maar wil we zullen hier als voorbeeld voor rozijnen en Franse vruchtjes gaan.Snijd de Franse vruchtjes in kleine stukje en voeg deze samen met de rozijnen aan het deeg toe.Verwarm je oven voor op 160 graden vet de tulbandvorm in met wat boter nu het moment dat we de tulband cake gaan maken door het cakedeeg in de tulbandvorm te gieten.Zet de tulbandvorm in de oven en laat deze ongeveer een uur een een kwartier bakken.Dan even goed laten afkoelen uit de vorm halen dit is hoe je een tulband cake moet maken